Det er mange som ser på tatoveringer som kunst og det er det jo virkelig.

Derfor finnes det mange bøker og mange utstillinger på museum som har et stort fokus på tatoveringer. Dette er noe vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Hvordan stiller man ut tatoveringer?

Dette er jo et logisk spørsmål når det kommer til det å dra på en tatoveringsutstilling. Som oftest er det bare et bilde av tatoveringen på en menneskekropp, men det kan også være tegninger, utsnitt og generelt bilder fra artisten sin portefølje. Det er ofte i en slik utstilling at man kan se hvor mye arbeid som er blitt lagt ned i disse tatoveringene. Det er ganske imponerende rett og slett!

Hvem stiller ut tatoveringer?

Det er faktisk ganske vanlig at tatovører arrangerer sine egne utstillinger rundt omkring i verden. Noen ganger er det flere enn en tatovør som har denne utstillingen også. Det er ganske kult å sammenligne ulike tatovører i samme sjanger og se hvor forskjellige de er.

Hva slags tatoveringer kan jeg forvente å se på utstilling?

Det er jo noen typer tatoveringer som har en lengre historie enn andre, som for eksempel tribal, orientalske tatoveringer og sjømannstatoveringer. Derfor er det ofte langt mer historie knyttet til disse typene tatovering. Det er også derfor at vi ser disse typene tatoveringer stilt ut.

Hva med moderne tatoveringer?

Det er ingen tvil om at folk er utrolig kreative når det kommer til tatoveringer nå om dagen, så det finnes å utrolig mange flere stiler nå enn det gjorde for bare 10 år siden. Det finnes faktisk ingen formell utdannelse (i Norge) som gjør at du utdanner deg til tatovør, mange går bare i lære hos andre. Så hvis man ser på hvordan tatovørene har utviklet seg så kan man se hvem de har gått i lære hos og hvem de er inspirert av.

Utstillinger på nett

Det finnes en rekke måter å se på tatoveringer på nett, for mange tatovører stiller ut bildene sine på sine egne nettsider eller på sosiale medier. Du kan ofte få utrolig godt innsyn i ulike artister ved å sjekke dem ut på nett.

Vi anbefaler deg uansett å sjekke ut tatoveringsmiljøet på en rekke ulike plattformer. Det er virkelig spennende og ikke minst lærerikt. Kanskje du finner en ny favoritt ved å grave litt dypere neste gang du tar deg en tur inn på Instagram?